Giresun’da Ak Parti temayül yoklamasına katılan Alaeddin Bayram seçim işleri
Giresun Ak Parti İl, ilçe ve belde belediye başkanlarını belirlemek için gerçekleştirilen MKYK Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz’ın başkanlığında, Erzurum Milletvekili Fatma Öncü, Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan ve Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan’dan oluşan komisyon tarafından yürütülen temayül yoklamasında konuşan Alaeddin Bayram 13 yıldır Ak Parti mağduru olduğunu ifade etti.
giresuntv.com.tr’a gönderdiği açıklamada süreçle ilgili bilgiler veren Bayram, Ak Parti Doğankent İl Genel Meclisi Üyesi olarak görev yaptığını, 2009-2011 yılları arası Doğankent Belediyesi’nde Sözleşmeli Veteriner Hekim olarak çalıştığını, Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı tarafından sebep gösterilmeden işten uzaklaştırıldığını ifade etti. yine Nazmiye Kabadayı tarafından 2011 tarih, 13 numaralı Belediye Meclis Kararı alınarak sözleşmemin yenilenmeyeceğinin tarafına bildirildiğini belirtti.
Süreci Ordu İdare Mahkesi’ne taşıdığını ifade eden Bayram, “Ordu İdare Mahkemesi’nce 04.01.2018 tarih ve E:2017/1202 K:2018/14 tarih sayılı Kararı ile “işten çıkarılmama ilişkin kararın iptali ile maddi kayıpların tarafıma ödenmesine karar verilmiştir” Bu karar 02.03.2018 tarihinde kesinleşmiştir.” dedi.
Bayram “2018 yılında ve 2019 yılında belediyeye işe başlatılmam ve idare mahkemesi kararlarının uygulanması ile ilgili 2 kez dilekçe vermeme rağmen Davalı Belediyeden tarafıma red cevabı gelmesi üzerine Tirebolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. İçişleri Bakanlığının soruşturma iznine müteakip ilgili belediye başkanları hakkında soruşturma açıldı. Ve “2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu`nun “Kararların sonuçları” başlıklı 28/1. Maddesinde; “Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre 1 ay içerisinde idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur.” Kanun maddesine dayanarak bakanlık soruşturma müfettişleri belediyede inceleme yaptılar ve her iki belediye başkanının mahkeme kararlarını kasten uygulamadıkları gerekçesi ile Tirebolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na soruşturma raporunu sundular. Tirebolu Cumhuriyet Başsavcılığı da bunun üzerine ilgili belediye başkanları hakkında ceza davası açılmasına karar verdi Yargılama sonucunda belediye başkanı 5 ay hapis ve 5 ay görevden uzaklaştırma cezası aldı, ancak ceza ertelendi. 5 yıl denetimli serbestlik uygulandı.” dedi
Alaeddin Bayram’ın açıklamasının devamı şöyle:
BELEDİYEDE İŞİME SON VERİLMESİNDEN SONRAKİ 13 YILDIR AK PARTİ MAĞDURUYUM
Nazmiye Kabadayı’yı malum nedenler ve Parti içi disiplinsizlikler nedeni ile partiden ihracına karar verildi. İlçe Başkanı ve ben dönemin milletvekilleri Nurettin Canikli, H. Hasan Sönmez ve Ali Temur’un bilgisi dahilinde Ankara Genel Merkez’e çağrıldık. Kastamonu Milletvekili Yerel Yönetimler Başkanı Hakkı Köylü huzurunda yazdık, çizdik ve Başkanı partiden ihraç ettik. Bunun üzerine benim de belediyedeki sürecim başladı. Ben 13 yıldır kanunlar çerçevesinde yol almaya çalıştım. Ancak Rüşan Özden’in malum engellemeleri ile 2019’dan beri görevime iade edilmemekteyim. İşin adli boyutu daha farklı ve zamanı gelince oraları da açıklayacağım.
BELEDİYE BAŞKAN ANAYASA MAHKEMESİ KARARINI UYGULAMIYOR
2019 yılında Anayasa Mahkemesi’ne bireysel Başvuru yaptım ve Anayasa Mahkemesi lehime 54.000 TL tazminata hükmetti ve bu parayı maliye bana ödedi. Ancak Anayasa Mahkemesi Tıpkı Ordu İdare Mahkemesi kararında olduğu gibi Göreve iade ve maaşların ödenmesine hükmetti. 31.03.2022 tarihindeki bu karar da maalesef kendini kanunların üzerinde ve kendini devlet gibi gören Rüşan ÖZDEN tarafından yerine getirilmedi. Halen Anayasa Mahkemesi kararının uygulanmaması ile ilgili ve Tirebolu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından “halen kararların uygulanmadığı gerekçesi ile” 2 adet soruşturma dosyası daha vardır. 6 yıldır anayasa mahkemesi kararı dahil kanunları zamanında uygulatacak üst merci, kurum ve mahkeme bulamadığımdan 27/12/2023 tarihindeki ak parti temayül yoklaması’nda tüm ak parti camiası önünde ama “kol kırılır, yen içinde kalır düsturu ile partiye zarar vermeden mağduriyetimi haykırdım. Koordinatör milletvekillerinin de bulunacağını düşünerek bu konuşmayı yaptım. Çalmadığım kapı kalmadı. Tüm il başkanları, hukukçu milletvekilleri dahil bu yaraya çare olamadı. Defalarca genel merkeze gittim ama nafile. Ak Partide göreviniz bitti ise yüzünüze bakılmıyor. Ben de haklı davamı reisimize böyle duyurmaya karar verdim. Maalesef taşradaki yöneticilerimiz ve belediye başkanlarımız (benimkinde 2 örnek belediye başkanı var) kendilerini reis-i cumhur sanıp önce kendine rakip olabilecek kişileri bertaraf etmeye çalışıyorlar ki, önleri hep açık olsun, kimse aday olmasın diye. İşte benim hikayem de bu. 2002’den itibaren Ak Partiye bağlılık ve sonucunda gördüğüm muamele bu.
Ben en yüksek perdeden haykırdım, kesinleşen ve 6 yıldır uygulanmayan idare mahkemesi kararını belediye uygulamayacaksa hangi kurum uygulayacak.
31.03.2022 tarihinden beri uygulanmayan anayasa mahkemesi kararını kim uygulayacak diye haykırdım. Çünkü ben hala kimin uygulayacağını bulamadım.
Abdullah hocam,
Bu un devamında Anayasa Mahkemesi başkanı Zühtü Aslan’ın konuşmasını da yayınlarsanız sevinirim. Benim AYM KARARIN hem Memurlar Net’te hem de AYM tarafından emsal karar olarak yayınlandı. Linkini atıyorum