DoğankentHaber Güncel

TURAN KABADAYI 3. KEZ SEÇİLDİ

TURAN KABADAYI 3. KEZ SEÇİLDİ

TURAN KABADAYI 3. KEZ SEÇİLDİ

İstanbul Beykoz’da 1996 yılında kurulan Doğankent ve Çevre Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin 15. Olağan Genel kurulu 9 Nisan 2023 Pazar günü dernek lokalinde gerçekleştirildi.

Temel Bilecen, Abdullah Öner Meral ve Ali Türk’ten oluşan Divan Kurulu’nun yönettiği kongrede tek liste veren Turan Kabadayı oybirliği ile yeniden başkan seçildi.

Derneğin kurucularından olan ve 3. dönem başkanlık görevini yürüten Yakup Kabadayı’nın oğlu olan Turan Kabadayı da babası gibi 3. kez başkanlığa seçildi.

Turan Kabadayı yaptığı açılış konuşmasında, “Dernek yönetimine seçildiğimiz günden bu yana dernekçilik ve temsil görevlerimizin yanında birçok önemli çalışmaya imza attık. Derneğimizin pandemi döneminden ve bu dönemde oluşan toplam 35 bin TL borcu var. Bu borcu daha sonra geri almak koşulu ile yönetim kurulumuzla karşıladık. Bölgemizde yaşanan sel faleketi, pandemi döneminde yaptığımız çalışmalar ile ilgili bir önceki genel kurulda yaptığımız çalışmaları sizlerle paylaşmıştık. Bu dönemde özellikle SMA hastası çocuklarımızla ilgili yürüttüğümüz çok önemli yardım kampanyaları, sosyal yardımlaşma kampanyaları oldu. Ülkemizin birçok ilini etkileyen deprem sonrasında bile kasamızda hiç paramız olmamasına rağmen bugüne kadar yaptığımız çalışmaların kazanımları ile birlikte yaklaşık 100 bin liranın üzerinde bölgedeki ihtiyaç malzemeleri temin ederek, yine hemşerimiz olan ideal makine ile birlikte deprem bölgesine ulaştırdık. Bir yandan mevcut lokalimizi ayakta tutmak, buraya gelen dostlarımıza daha iyi bir ortam hazırlamanın çabasını verirken, diğer yandan hem ilçemiz, hem ilimizle ilgili sorunları çözümü için birçok görüşme yürütüyoruz. Tirebolu-Torul yolu ile ilgili Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdik. Yine aynı konu ile ilgili TBMM’de CHP milletvekili Turan Aydoğan ile bir basın toplantısı gerçekleştirdik. İki dönemdir yürüttüğümüz görevde başarılı işlere imza attığımıza inanıyoruz. Önümüzdeki iki yıllık dönemde de başarılı işlere imza atacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Kongreye katılan Harşit Federasyonu Başkanı Temel Bilecen, Üsküdar Giresunlular Derneği Başkanı Rahman Karahan, Doymuş Köyü Derneği Başkanı Zeki Şahin, Eski Dernek Başkanlarından Yakup Kabadayı ve Hami Kabadayı birer selamlama konuşması yaptı.

Üsküdar Giresunlular Derneği Başkanı ve iş insanı Rahman Karahan’ı da yeni yönetim kuruluna katan Kabadayı’nın yönetim kurulu aşağıdaki gibi oluştu.

Yönetim Kurulu

Turan Kabadayı

Rahman Karahan

Hilal Aydın

Nuray Kabadayı

Emel Mertoğlu

Bahadır Meral

Hami Kabadayı

Onur Tekin

Alpaslan Tekin

Tuncay Kabadayı

Özgür Aydın

İsmail Meral

Mehtap Keskin

Kenan Öztürk

 

Denetim Kurulu

Adem Günçaldı

Haşim Güvendi

Rahmi Kabadayı

Musa Efe

Kamil Temiz

Nuri Şahin

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL