Kültür-Sanat

GRÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN AĞAÇ TEMALI İKİ RESİM SERGİSİ

GRÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN AĞAÇ TEMALI İKİ RESİM SERGİSİ

GRÜ Öğretim üyesi Doç. Dr. Nalan Okan Akın’ın “Ağaçla Yaşayanlar” ve GRÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Mamur Yılmaz’ın “Ağaçların Dili” adlı resim sergileri 2 Kasım 2022 Çarşamba günü Can Akengin Sanat Galerisi’nde Giresunlu sanat severlerin beğenisine sunuluyor.

2 Kasım 2022 Çarşamba günü saat 16.00’da açılışı yapılacak olan sergi 6 Kasım Pazar günü saat 18.00’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nalan Okan Akın giresuntv.com.tr’a yaptığı açıklamada resimlerinde çocukların oyun alanlarının yok oluşunu ele alarak çocuk figürü aracılığıyla doğanın ve ağaçların yok oluşuna dikkat çekmeyi amaçladığını belirtti.

Nalan Okan Akın “Bu sergide özellikle çocuk ve ağaç ilişkisini ele alarak çocukların duygularını vurgulamaya çalıştım. Resimlerimde kolaj tekniğini özellikle tekstil ürünleri kumaşlar ile yün ipliklerle işleme tekniklerini ve yer yer de akrilik boyalar kullandım. Resimlerimin yani sıra sergi konseptine uygun kendi tasarladığım bez bebekleri de yer almaktadır. Bu sergi de ‘bazen ağaçlar çocuk olur bazen de çocuklar ağaç’ vurgusunu güçlendirmek için bez bebeklerini resimlerimle birleştirdim.” dedi.

Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Mamur Yılmaz giresuntv.com.tr’a yaptığı açıklamada 25 eserden oluşan “Ağaçların Dili” sergisinde ağaçların milyonlarca yıllık evrimleşme süreçlerindeki iletişim meseleleri belirsizlik, bulanıklık, sınırsızlık, çözülme, parçalara ayırma, yeniden birleştirme teknikleri ile görünür kılınmayı amaçladığını belirtti.

Elif Mamur Yılmaz “Ağaçlar, göklere değin uzanan görkemli dalları ve sonsuzluğa uzanan kökleri ile büyüyüp serpilmek, varlıklarını ortaya koymak için çabalarlar. Ağaçların bu varoluş mücadelesini tüm halka ve yumrularında birebir görmek mümkündür. Onlarla konuşmayı ve onların uğultulu seslerini dinlemeyi bilenler daha da çok şey öğrenirler. Ağaçların düşünceleri uludur, uzun soluklu ve sakin, ömürlerinin de uzun olması gibi. Ağaçlar birbirlerinden bağımsız gibi görünseler de son dönemlerde yapılan araştırmalar onların da kendi aralarında insanlar gibi iletişim kurduklarını göstermektedir. Ağaçtan üretilen gazete ve dergilerden oluşan parçalar düz yüzey üzerine yapıştırılmakta ve üzerine suluboya tekniği ile çizilmiş ağaç imgelemi ile yeniden bütüncül bir ağaç özelliği kazandırılmaktadır. Ağaçların görkeminden ve birbirleriyle iletişiminden esinlenen eserlerde gazete ve dergi parçalarının yapıştırıldığı yüzeyler üzerine suluboya tekniği kullanılarak oluşturulmuş manzaralar yer almaktadır.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL